Het Museumkwartier is een prachtige wijk in Amsterdam waar je kunt genieten van kunst, cultuur, eten en mooie winkelstraten. Behalve cultuur proeven, zijn er ook veel panden om te bezichtigen. Deze zijn niet alleen een genot voor het oog, maar ook nog eens veel geld waard. Dit is interessant als je op zoek bent naar een stabiele manier om jouw geld te beleggen.

 

Kenmerken van het Museumkwartier
Het Museumkwartier is gelegen op en rondom het Museumplein. Hier vind je belangrijke musea als het Rijksmuseum, het Van Gogh en het Stedelijk Museum. Naast genieten van oude en moderne meesterwerken, kun je ook het Concertgebouw bezoeken, door het Vondelpark slenteren, of winkelen in de P.C. Hooft, de Van Baerlestraat en de Cornelis Schuytstraat (www.cornelisschuytstraat.com), ook wel ‘Little Paris’ genoemd. Verder heeft de wijk vele gezellige cafés en restaurants en naast kunst en cultuur ook prachtige panden. De meest voorkomende woningen zijn herenhuizen en penthouses. De gemiddelde vraagprijs voor een woning in deze wijk is €1.634.260. Deze prijs is in de afgelopen maanden met drie procent gestegen. Dit maakt deze buurt niet alleen tot een fijne woonomgeving,  maar ook interessant voor een vastgoedbelegging.


Voordelen van beleggen in vastgoed
Er is een aantal redenen op te sommen waarom een slimme vastgoedinvestering aantrekkelijk is. Volgens het magazine IEX Participaties zijn dit de voordelen:

Vastgoed is minder inflatiegevoelig
Historisch gezien heeft vastgoed een veel sterkere correlatie met inflatie dan aandelen of obligaties. Dat betekent dat huuropbrengsten en de waarde van het vastgoed meestijgen met inflatie. Wanneer inflatie aantrekt, zullen de inkomsten uit vastgoed omhoog gaan. Daarom wordt het ook wel de ideale ‘inflatie hedge’ genoemd.

Investeringen in vastgoed behalen een vrij hoog rendement
Dit vrij hoge rendement komt doordat deze investeringen op twee manieren geld opleveren. Een: de huuropbrengsten kunnen worden gebruikt om de hypotheek te betalen. Twee: de meerwaarde van jouw pand levert rendement op de lange termijn. Vastgoed wordt in de meeste gevallen namelijk meer waard in de loop der jaren. Vooral op plaatsen waar vastgoed schaars is, blijft de waarde van vastgoed toenemen.

Investeren in ‘harde stenen’

Jouw pand zal gelukkig altijd waarde behouden. Daarnaast blijven de huurinkomsten ook altijd hun waarde behouden voor toekomstige investeerders. Kortom, harde activa zullen altijd een zekere waarde houden, wat niet gezegd kan worden van sommige aandelen of obligaties. Steeds meer beleggers willen zelf investeren in vastgoed of via vastgoedfondsen. Het is een verstandige strategie voor rendabel beleggen. Door dit te spreiden over meerdere objecten wordt het risico beperkt. Nu de banken nauwelijks rente vergoeden is beleggen in vastgoed een aantrekkelijk alternatief.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ferax Vastgoed. Ik ben geen beleggingsexpert en schrijf dit artikel op basis van mijn eigen inzichten en online research. Beleggen neemt risico met zich mee. Je kunt je inleg verliezen.

 

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *