Als vastgoedbelegger mag je vaak rekenen op een constante stroom huuropbrengsten. Maar welk rendement kan je daarmee halen? Afhankelijk van de financiering, is een rendement van 8% zeker haalbaar volgens Ferax Vastgoed.

Vastgoed heeft allerlei aantrekkelijke eigenschappen voor beleggers. Dankzij verhuuropbrengsten is er vaak een constante inkomstenstroom. Daar komt bij dat een pand op een goede locatie vaak zijn waarde behoudt, of zelfs meer waard wordt. Toch is het voor veel mensen een flinke stap om daadwerkelijk in onroerend goed te investeren. Want waar moet je beginnen? Een goed begin is om eerst te kijken in welk soort vastgoed je wilt beleggen en waar je dat precies wilt.

De Covid-19-pandemie heeft de grote verschillen in de sector volop in de schijnwerpers gezet. Winkelstraten blijven leeg als gevolg van de lockdown. Bovendien wordt online shoppen niet opeens minder populair als het virus onder controle komt. Dat geldt in zekere zin ook voor kantoren. Veel meer mensen zijn in 2020 thuis gaan werken. De kans is groot dat veel bedrijven hun werknemers in de toekomst ook gelegenheid geven om meer vanuit huis te doen. Hierdoor kan de vraag naar kantoorruimte onder druk komen te staan.

Eigen huis is goud waard
De rode draad van bovenstaande trends is dat we meer vanuit huis doen. De vraag naar Nederlandse woonruimte is bepaald niet gedaald als gevolg van Covid-19. Sterker nog: de krapte op de huizenmarkt is groter dan ooit. Maar als het voor een woningzoekende al heel lastig is om een appartement of huis te vinden, is het voor een vastgoedbelegger toch bijna onmogelijk? Ferax Vastgoed bewijst dat dit niet zo is.

De onderneming is gespecialiseerd in het ombouwen van allerlei soorten panden tot woonruimte voor onder meer studenten en andere groepen met een kleine beurs. Inmiddels heeft Ferax al ongeveer 125 woonruimtes gecreëerd. De projecten worden voor ongeveer 60% gefinancierd met een banklening. De rente die daarover betaald wordt, ligt een stuk lager dan de inkomsten uit huuropbrengsten. Hierdoor kunnen beleggers een hoger rendement halen dan wanneer ze alleen eigen geld inleggen.

Zo werkt het
Als belegger kan je al vanaf €1.000 deelnemen via de obligaties van Ferax. Je hoeft dan niet zelf op zoek naar een geschikte woning als beleggingsobject en je hebt geen omkijken naar alle onderhouds- en verbouwingswerkzaamheden. De huurinkomsten stellen Ferax in staat om een aantrekkelijke rente uit te keren. En wie een wat groter bedrag inlegt, deelt bovendien mee in winsten tijdens de exploitatie en bij de verkoop van het pand. Je rendement kan dan zomaar oplopen tot 8% per jaar.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *