Waarom is de duurste garagebox tegen een miljoen weggegaan? En wat zijn redenen om ook in vastgoed te beleggen? Dat lees je in dit artikel.

“Duurste garagebox ter wereld” staat opnieuw te koop

Wie de huizenmarkt een beetje volgt, zal het nog op zijn netvlies hebben staan. In Amsterdam is er een garagebox van meer dan twintig vierkante meter weggegaan voor een prijs van bijna een miljoen euro. Daar was toen nogal wat ophef over. Nu is de garagebox weer te koop. Wel tegen een prijs van zeven ton. Hoe kan het dat die garagebox toen tegen die absurde prijs is weggegaan? Welke factoren bepalen de prijs? Dat lees je in dit artikel.

Schaarste en ligging bepalen de prijs

De reden dat de garagebox tegen zo’n hoge prijs is weg gegaan heeft te maken met ligging en schaarste. De garagebox lag op een exclusieve plek in Amsterdam. Op de hoek van Jacob Obrechtstraat en de Van Breestraat. Voor wie niet bekend is in Amsterdam, dit is in het Concertgebouwbuurt. Een rijkere buurt, waar ook de P.C. Hoofdstraat zit. En waar weinig parkeergarages zijn. Dit betekent dus schaarste. Vandaar dat de garagebox tegen zo’n hoge prijs is weggegaan. Schaarste en ligging drijven de prijs op.

Daarom wil jij ook investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed is erg interessant voor particulieren, want je kunt maximaal rendement behalen. Een hoger rendement dan wanneer je het geld op de spaarrekening laat staan. De huur die je ontvangt kun je tevens gebruiken om de hypotheek af te lossen, waardoor het pand op lange termijn in je bezit komt en je een extra spaarpotje hebt. Grote kans dat het pand ook alleen maar meer waard wordt, waardoor je die overwaarde weer kunt gebruiken voor andere investeringen. Daarnaast heb je een constante extra inkomensstroom doordat je elke maand huur ontvangt.

Indirect beleggen met Ferax Vastgoed

Een nadeel van in vastgoed willen investeren is dat het niet voor iedereen toegankelijk is. Je hebt namelijk wel wat geld nodig. Niet iedereen heeft dit geld tot zijn of haar beschikking. Daarom is het fijn dat er de optie bestaat om indirect in vastgoed te beleggen. Ferax Vastgoed biedt deze optie aan. Zij kopen panden op, en verhuren deze. Jij kunt als particulier mee investeren in het pand. Ferax vastgoed regelt alles rondom jouw belegging. Je kunt hier al meedoen met een investeringen vanaf 1.000 euro. Zo heb jij niet de lasten, maar wel de lusten, want je kunt een rendement tot wel 8% per jaar behalen.

Wat doe jij? Koop je liever de duurste garagebox ter wereld of ga je indirect in vastgoed beleggen?

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *