Monumentale musea, unieke winkels, gezellige cafés en mooie restaurants: het Museumkwartier is een zeer aantrekkelijke buurt. Een ideale wijk ook om een ‘dagje uit’ door te brengen, maar ook om in te wonen én in te investeren.

 

Panden Concertgebouwbuurt
De Concertgebouwbuurt ligt binnen de wijk Museumkwartier in de gemeente Amsterdam. Meer dan de helft van de inwoners van deze buurt heeft een koopwoning. Deze zijn eigendom van de bewoners of worden gebruikt als tweede woning. De huurwoningen zijn bezit van een woningcorporatie of eigendom van bedrijven, particulieren en beleggers. De gemiddelde woningwaarde in deze buurt is in vijf jaar verdubbeld. In 2015 was de gemiddelde waarde €607.000 en in 2019 was dit bedrag opgelopen tot €1.127.000. Een investering in vastgoed in deze wijk is hier zijn geld dubbel en dwars waard.

Beleggen in vastgoed

Waar aandelen flink in waarde kunnen schommelen, is dit bij verhuurde woonruimte minder het geval. De waarde van panden in Nederland is immers stabiel. En door de lage rente blijft vastgoed een aantrekkelijke manier om te beleggen, met een veel hoger rendement dan een spaarrekening. Steeds meer beleggers willen daarom zelf in vastgoed investeren of deelnemen in vastgoedfondsen. Beleggen in vastgoed is een goed idee als het gaat om jaarlijks rendement, een aanvullend inkomen of waardegroei.

 

In een fonds beleggen

Het kan zijn dat u spaargeld hebt maar de aandeelmarkt te risicovol vindt. In dat geval kunt u beleggen in een fonds dat woningen koopt om te verhuren om meer rendement op jouw spaargeld te maken. Vastgoed is namelijk een stabiele belegging die elke maand geld oplevert. Wel is het prettig wanneer u de belegde gelden een lange tijd kunt missen. Verhuurde woonruimte is niet van de ene op de andere dag te verkopen en kan een vrij stabiele inkomstenstroom bieden.

 

Risico’s spreiden

Als u besloten hebt dat u wilt beleggen in vastgoed, volgt de vraag: doet u het zelf of gaat u participeren in een vastgoedfonds? Als u grote bedragen achter de hand hebt, is het goed mogelijk dit zelf te doen. Maar wanneer u twintig panden wilt hebben voor de verhuur maar daar het geld niet voor heeft, kunt u ook meedoen met een beleggingsfonds. Dit bundelt de inleg van vele beleggers om daarmee meerdere panden aan te kopen. Daarmee spreidt u de risico’s van bijvoorbeeld leegstand en onderhoud.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ferax Vastgoed. Ik ben geen beleggingsexpert en schrijf dit artikel op basis van mijn eigen inzichten en online research. Beleggen neemt risico met zich mee. Je kunt je inleg verliezen.

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *